124
Υλικά
- σοκολάτα 120 γρ
- κακάο 25 γρ
- στιγμιαίος καφές 5 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 295 γρ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
- μαγειρική σόδα 6 γρ
- αλάτι 3 γρ
- μαργαρίνη με βούτυρο 225 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 200 γρ
- αυγά 3 τμχ
- πάστα βανίλιας 2 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 κγ
- γάλα φρέσκο 240 ml
- κρέμα γάλακτος 500 ml
- ζάχαρη άχνη 27 γρ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- πάστα βανίλιας 1 κγ
Τα κατακόκκινα φραγκοστάφυλα — αμέσως μεταμόρφωσαν την απλή αυτή δίχρωμη τούρτα σε κάτι το μαγικό. Η τούρτα αποτελείται από δυο μέρη· το σοκολατένιο κέικ και την σαντιγί βανίλιας. Το κέικ σοκολάτας είναι υγρό, μαλακό και συνεκτικό δίχως να είναι βαρύ, με μια βαθιά γεύση σοκολάτας, μια απαλή πικράδα από το κακάο και τον καφέ, και μια καραμελένια γλύκα από την μαλακιά καστανή ζάχαρη.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com