388
Υλικά
- κολοκύθια 800 γρ
- φέτα 300 γρ
- αυγά 4 τμχ
- ελαιόλαδο 100 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- βούτυρο 80 γρ
-Μία Πανεύκολη και Πεντανόστιμη παραδοσιακή πίτα από τη Θεσσαλία... Αν και κάποιοι λένε ότι είναι από τα Γιάννενα...
-Δε θα τα χαλάσουμε για την καταγωγή της!!! Εμένα μου την έμαθε η γιαγιά μου και είμαστε από την Καρδίτσα!!!
-Είναι γνωστή όμως και με άλλα ονόματα, όπως ζυμαρόπιτα ή ζμαρόπτα, μαμαλίγκα... εγώ αυτά έχω πιο γνωστά, σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλα!!!
-Επίσης υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε υλικά αλλά και σε ποσότητα αυτών.
-Με όσες νοικοκυρές και να μιλήσεις κάθε μία θα σου πει τη δική της εκδοχή και το δικό της μυστικό!!!!
-Κανονικά η γιαγιά μου την έφτιαχνε με μεγάλη πράσινη κολοκύθα... Αφού την καθάριζε από τα σπόρια, με πολύ τέχνη την έξαινε με το κουτάλι...
-Δε θα τα χαλάσουμε για την καταγωγή της!!! Εμένα μου την έμαθε η γιαγιά μου και είμαστε από την Καρδίτσα!!!
-Είναι γνωστή όμως και με άλλα ονόματα, όπως ζυμαρόπιτα ή ζμαρόπτα, μαμαλίγκα... εγώ αυτά έχω πιο γνωστά, σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλα!!!
-Επίσης υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε υλικά αλλά και σε ποσότητα αυτών.
-Με όσες νοικοκυρές και να μιλήσεις κάθε μία θα σου πει τη δική της εκδοχή και το δικό της μυστικό!!!!
-Κανονικά η γιαγιά μου την έφτιαχνε με μεγάλη πράσινη κολοκύθα... Αφού την καθάριζε από τα σπόρια, με πολύ τέχνη την έξαινε με το κουτάλι...
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com