74
Υλικά
- σφολιάτα 1 φύλλα
- βούτυρο 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ζαχαροβανίλια 1 φακ
- κονιάκ 2 κσ
- ρούμι 2 κσ
- νισεστέ 60 γρ
- αυγά 3 τμχ
Galette des Rois, λοιπόν, ή αλλιώς μια νόστιμη αμυγδαλόπιτα που δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε τα Θεοφάνεια για να την φτιάξουμε και να την απολαύσουμε μια και αποτελεί μια εξαίρετη λιχουδιά! Η παραδοσιακή έχει αμύγδαλο ασπρισμένο ...εγώ την φτιάχνω με αμύγδαλο αξεφλούδιστο και μάλιστα ελαφρά ψημένο στο φούρνο κάτι που αποτελεί δική μου παραλλαγή για να έχει μια ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση. Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή μιας συνταγής του γαλλικού "Femme actuelle" αλλά λίγο πολύ οι παραδοσιακές έχουν παρόμοια συνταγή....
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com