103
Υλικά
- κανταΐφι 1 πκτ
- ζάχαρη 200 γρ
- βούτυρο 250 γρ
- αυγά 5 τμχ
- γιαούρτι 200 γρ
- γάλα 200 γρ
- βανίλια 1 φακ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- πορτοκάλια 1 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 400 ml
- ζάχαρη 400 γρ
- μέλι 2 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λεμόνι 1 φέτ
Αυτή, λοιπόν, την πορτοκαλόπιτα που είναι πολύ μα πολύ αρωματική θα την αγαπήσει ιδιαίτερα όποιος λατρεύει τα πορτοκάλια. Είναι από κείνα τα γλυκά που είτε θα τα λατρέψεις είτε θα τα μισήσεις... η μοναδική νοστιμιά της, πάντως, δεν αφήνει περιθώρια αδιαφορίας. Το μυστικό της... πρέπει να την απολαμβάνουμε χλιαρή για να δίνει τον καλύτερό της εαυτό ακόμα και τη δεύτερη μέρα ή αν περισσέψει και την τρίτη!!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com