85
Υλικά
- ζύμη κουρού 1 φύλλα
- σπανάκι 400 γρ
- πράσα 400 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- άνηθος 3 κσ
- μπούτι κοτόπουλο 2 τμχ
- γραβιέρα Κρήτης 200 γρ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- αυγά 2 τμχ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
Η τάρτα της Αποκριάς είναι μια τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά... για όσους βαρέθηκαν το κλασσικό πιάτο με χοιρινό! Ελαφριά, νόστιμη, εύκολη, με έμμεσες αναφορές στο καλοκαίρι και με βάση φτιαγμένη από ωραιότατη ζύμη κουρού, Χρυσή Ζύμη. Μια τάρτα που μπορεί να στολίσει το τραπέζι ή τον μπουφέ της Αποκριάς σαν ορεκτικό, που μπορεί να αποτελέσει ένα υπέρ πλήρες βραδινό μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή γιατί όχι ένα ωραιότατο μεσημεριανό!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com