102
Υλικά
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- γάλα 300 γρ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 4 τμχ
- ζάχαρη 60 γρ
- μαύρη ζάχαρη 60 γρ
Η Κρέμα Καραμελέ (Crème caramel ή crème renversée) είναι ένα απ’ τα πιο κλασικά ευρωπαϊκά γλυκά που αν και ακούγεται... Η Κρέμα Καραμελέ (Crème caramel ή crème renversée) είναι ένα απ’ τα πιο κλασικά ευρωπαϊκά γλυκά που αν και ακούγεται γαλλικό, υπάρχει σε περίοπτη θέση στη γαστρονομική κουλτούρα και της Ισπανίας ως flan, και της Ιταλίας ως crema caramella, με παράλληλες σοβαρές διεκδικήσεις πατρότητας και απ’ την Βρετανία. Γνωρίζουμε ότι η ιδέα της ανάμειξης αυγών και κρέμας υπήρχε απ’ τα Ρωμαϊκά χρόνια και έτσι όταν οι Άραβες έφεραν στην Ευρώπη την ζάχαρη, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της συνταγής για κρέμα καραμελέ που γρήγορα έγινε δημοφιλής σε όλα τα καλά σπίτια (βλέπε πύργους) της Ευρώπης. Τώρα αν η πρώτη...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr