56
Υλικά
- αυγά 2 τμχ
- αλάτι 0.5 κγ
- ξύδι 1 κγ
- σπανάκι 50 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι -
- λουκάνικα -
- φέτα 150 γρ
- γκούντα 250 γρ
- αυγά 2 τμχ
- γιαούρτι αγελαδινό 1 τμχ
- μοσχοκάρυδο -
- πιπέρι -
Λίγο σπανάκι απ’ εδώ… Ένα λουκανικάκι απ’ εκεί…Λίγο μαλακό τυράκι που ξέμεινε απ’ κάτι άλλο... Ένα γιαουρτάκι που «οδεύει» προς την λήξη του και ότι άλλο είναι προς εκμετάλλευση τι μπορείς να τα κάνεις; Τα κάνεις μια εύκολη και γρήγορη πίτα, χωρίς πολλές-πολλές σκέψεις και ενδιασμούς ώστε να έχεις κάτι για βραδινό όταν θα στο ζητήσουν :-)) H ημι-σκεπαστή πίτα είναι δε, η καλύτερη λύση γιατί σκαρώνεις ένα (και μόνον ένα) χοντρούτσικο φύλλο με ελαιόλαδο και «ντύνεις» με αυτό την γέμιση κάνοντας την ταυτόχρονα και χαριτωμένη ως προς την παρουσίασή της. Προσωπικά την μέθοδο την έχω υιοθετήσει πολλές φορές και με διαφορετικά υλικά ως προς την γέμιση, αλλά και με την ζύμη του φύλλου σε παραλλαγές...
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com