97
Το ινδικό νταλ (dal ή dahl) αποτελεί τόσο πιάτο όσο και υλικό καθώς στα ινδικά αφορά σε όλα τα όσπρια που είναι τεμαχισμένα όπως τα ρεβίθια (δηλαδή η φάβα), οι φακές ή τα φασόλια τα οποία μάλιστα δεν απαιτούν μούλιασμα. Επίσης, το πιάτο νταλ έχει να κάνει με όλους τους χυλούς ή σούπες που περιέχουν τα προαναφερόμενα όσπρια και τα οποία επιπλέον αποτελούν μεγάλο μέρος της ινδικής κουζίνας. Η συνταγή περιλαμβάνει υπέροχα αρωματικά υλικά, όπως μείγμα μπαχαρικών curry, γάλα καρύδας, λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρεται πάνω σε στρώμα από σπυρωτό ρύζι
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr