68
Υλικά
- ρεβίθια 1.5 φλ
- ντομάτα 1 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- βασιλικός 15 φύλλα
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- κόλιαντρο 2 κσ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- καρύδα 0.5 φλ
- πιπέρι καγιέν 1 κσ
Αν κάποιος μας έλεγε τέτοια εποχή πέρυσι ότι περίπου ένα χρόνο μετά θα μαγειρεύαμε ρεβίθια μαζί με καρύδα στην ίδια κατσαρόλα θα τον κοιτάζαμε το λιγότερο περίεργα. Κι όμως η ενασχόλησή μας με την κουζίνα της Ινδίας μας έδωσε πολλά εξωτικά πιάτα ασύγκριτης πρωτοτυπίας και γεύσης! Η τελευταία μας ανακάλυψη είναι το kadla, μια συνταγή από την επαρχία Κεράλα όπου το μαγείρεμα με καρύδα είναι στην ημερήσια διάταξη, καθότι τόπος παραγωγής της!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com