49
Υλικά
- καλαμάρια 500 γρ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- σησαμέλαιο -
- πάπρικα 1 κσ
- σάλτσα σόγιας 2 κσ
- καστανή ζάχαρη 1 κγ
Στη μακρινή χερσόνησο της Κορέας, έχουν μία πολύ περίεργη διατροφική συνήθεια! Καταναλώνουν συχνότατα φαγητό με συνοδεία αλκοόλ! Κάτι μας θυμίζει αυτό, αλλά δε μπορούμε να προσδιορίσουμε τι! Πέρα από το χιούμορ, η ουσία του πράγματος είναι ότι έχουν και οι Κορεάτες τη συνήθεια να πίνουν ένα soju (αλκοολούχο ποτό συνήθως από ρύζι) συνοδεύοντάς το με anju (μεζέδες), σε πλήρη αντιστοιχία με τον τρόπο με τον οποίο πίνουμε εμείς το τσίπουρο ή το ούζο μας! Έτσι λοιπόν, σήμερα παρουσιάζουμε ένα κορεάτικο "ουζομεζέ"! Τα καλαμαράκια bokkeum (που δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά stir-fry). Αυτό όμως που κάνει αυτή τη συνταγή ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή είναι το βασικό συστατικό της σάλτσας της, το gochujang....
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com