26
Υλικά
- βούτυρο 350 γρ
- μαγειρικό λίπος 80 γρ
- ζάχαρη άχνη 160 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 850 γρ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κφτ κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κφτ κγ
- αμύγδαλα 220 γρ
- ρούμι 40 ml
- κονιάκ 40 ml
- ζάχαρη άχνη -
Θα ήθελα να μπορούσα να ξαναγίνω παιδί..... για να πιστεύω ότι πράγματι, Αι Βασίλη μου, μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτές τις ευχές μου... Ναι, ναι, ξέρω... “κάποιες από αυτές”...
Και εγώ, όπως και τότε, παλιά, θα σου αφήσω λίγο γαλατάκι, ένα μελομακάρονο, ένα κουραμπιέ. Εάν θέλεις, σου λέω και τη συνταγή για αυτούς τους τελευταίους. Είναι δική μου παραλλαγή δύο συνταγών γνωστών “σκούφων” των ημερών μας. Στέλιος Παρλιάρος (από τον “γαστρονόμο”) και Αργυρώ Μπαρμπαρήγου (από τον ANT1 Web TV), σε .....“ενορχήστρωση” ggr. Και είναι παραδοσιακοί, σαν αυτούς που πάντα σου αφήναμε.
Και εγώ, όπως και τότε, παλιά, θα σου αφήσω λίγο γαλατάκι, ένα μελομακάρονο, ένα κουραμπιέ. Εάν θέλεις, σου λέω και τη συνταγή για αυτούς τους τελευταίους. Είναι δική μου παραλλαγή δύο συνταγών γνωστών “σκούφων” των ημερών μας. Στέλιος Παρλιάρος (από τον “γαστρονόμο”) και Αργυρώ Μπαρμπαρήγου (από τον ANT1 Web TV), σε .....“ενορχήστρωση” ggr. Και είναι παραδοσιακοί, σαν αυτούς που πάντα σου αφήναμε.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr