by admin

Καλοκαιρινή Τάρτα Galette με Ροδάκινα

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ετοιμάζοντας μια θρυμματιστή, μυρωδάτη και βουτυρένια ζύμη και μια λιτή γέμιση από φρέσκα ροδάκινα έχουμε αυτήν την υπέροχα τραγανή, αφαιρετική (η επιτομή του “minimal”) φρουτένια τάρτα η οποία προσελκύει με την πρόχειρη, ρουστίκ εμφάνισή της. Η “galette” που την συναντάμε στην γαλλική κουζίνα πρόκειται για μια απλή, στρογγυλή, ακανόνιστη ζύμη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλμυρής ή γλυκιάς τάρτας με την χαρακτηριστική όψη των γυρισμένων άκρων πάνω στην γέμιση. Η γλυκιά εκδοχή της galette περιλαμβάνει φρούτα εποχής, ενώ ανάλογα την εποχή αυτά μπορεί να είναι νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, μήλα, αχλάδια ή φρούτα του δάσους όπως φράουλες και μούρα...) Τα ροδάκινα μπορούν εκτός από τα κανονικά να είναι ή/και λευκόσαρκα ή νεκταρίνια ή γιατί όχι ανάμεικτα με βανίλιες, βερίκοκα ή φρέσκα δαμάσκηνα ή ακόμα και κεράσια...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr
Κατηγορία: Πίτες αλμυρές
Περισσότερες συνταγές: τάρτα με ροδάκινα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.dailycious.gr