70
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 115 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 170 γρ
- καστανή ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- μηλόξιδο 0.5 κσ
- ροδάκινα 3 φλ
- καστανή ζάχαρη 50 γρ
- κορν φλάουρ 1.5 κσ
- κανέλα 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- γάλα 3 κσ
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
Ετοιμάζοντας μια θρυμματιστή, μυρωδάτη και βουτυρένια ζύμη και μια λιτή γέμιση από φρέσκα ροδάκινα έχουμε αυτήν την υπέροχα τραγανή, αφαιρετική (η επιτομή του “minimal”) φρουτένια τάρτα η οποία προσελκύει με την πρόχειρη, ρουστίκ εμφάνισή της. Η “galette” που την συναντάμε στην γαλλική κουζίνα πρόκειται για μια απλή, στρογγυλή, ακανόνιστη ζύμη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλμυρής ή γλυκιάς τάρτας με την χαρακτηριστική όψη των γυρισμένων άκρων πάνω στην γέμιση. Η γλυκιά εκδοχή της galette περιλαμβάνει φρούτα εποχής, ενώ ανάλογα την εποχή αυτά μπορεί να είναι νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, μήλα, αχλάδια ή φρούτα του δάσους όπως φράουλες και μούρα...) Τα ροδάκινα μπορούν εκτός από τα κανονικά να είναι ή/και λευκόσαρκα ή νεκταρίνια ή γιατί όχι ανάμεικτα με βανίλιες, βερίκοκα ή φρέσκα δαμάσκηνα ή ακόμα και κεράσια...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr