Υλικά
- φύλλο κανταΐφι 500 γρ
- βούτυρο αγελάδος 100 γρ
- βούτυρο αιγοπρόβειο 50 γρ
- καρύδια 250 γρ
- ξερά φρούτα 0.5 φλ
- κανέλα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
Κανταϊφι! Το πιο απλό και πιο νόστιμο σροπιαστό γλυκάκι!
Απαραίτητη παρουσία ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας, αξεπέραστα νόστιμο, φτιαγμένο μόνο με αγνά υλικά : καλό βουτυράκι, καρυδάκια νέας εσοδείας και μπόλικο σιροπάκι! Σε μια δική μου παραλλαγή, με μια μικρή ... τσαχπινιά στην γέμιση!
Δόση : 30 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 500 gr φύλλο κανταϊφι,
100 gr βούτυρο αγελάδος,
50 gr βούτυρο αιγοπρόβειο,
250 gr καρύδια,
1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα διάφορα,
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη,
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο.
για το σιρόπι : 5 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική,
5 φλ. νερό,
1 ξυλάκι κανέλα,
...