133
Υλικά
- καρότο 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κόκκινο κρασί 60 ml
- αλάτι -
- πιπέρι -
- σελινόριζα 2 τμχ
- κρέμα γάλακτος 150 ml
- μοσχαρίσιο καρέ 1.4 κιλ
Από τις πιο κομψές και μαζί σέξι κοπές κρέατος, το καρέ μοσχαριού, ως συνηθίζεται να αποκαλούνται οι εν σειρά μοσχαρίσιες κοτολέτες με το ημίγυμνο κόκκαλο, διαθέτει φυσικές καμπύλες και το εκτόπισμα για να τοποθετείται με την ίδια άνεση στο φιλικό τραπέζι και στο γιορταστικό...Το καρέ του μοσχαριού δεν είναι ολόκληρη η μπριζόλα αλλά το μέρος που μένει αφού αφαιρεθεί το καπάκι και δύο κάπως τριγωνικά κομμάτια κρέατος ώστε να αποκτήσει το ενωμένο σύνολο συγκεκριμένο σχήμα και να κάθεται όρθιο...Η συνταγή συνδυάζει το μοσχαρίσιο καρέ με τσιπς και πουρέ σελινόριζας, δίνοντας μια εναλλακτική προσέγγιση στην κλασική συνοδεία της πατάτας ή λαχανικών...
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com