152
Υλικά
- πατάτες 1 κιλ
- αρακάς 100 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 5 σκελ
- τζίντζερ 1 τμχ
- σιναπόσπορος 1 κσ
- κουρκουμάς 1 κγ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- κύμινο 1 κγ
- κόλιαντρο 1 κγ
- garam masala 1 κγ
- κόλιαντρο 1 χούφτ
- βούτυρο 2 κσ
Ο συνδυασμός της πατάτας και του αρακά είναι πολύ συνηθισμένος στην ελληνική κουζίνα. Μαγειρεύονται μαζί και σε γιαχνί και σε τουρλού, αλλά και με κρέας στην κατσαρόλα κλπ. Εμείς αποφασίσαμε να τα μαγειρέψουμε μαζί σε ινδικό κάρι! Το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να σερβιριστεί και ως κύριο γεύμα, αλλά και ως συνοδευτικό ενός γεύματος με ψητά κρέατα μαριναρισμένα με μπόλικα ανατολίτικα μπαχαρικά.
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com