126
Υλικά
- γάλα 1 λτ
- νισεστέ 90 γρ
- ζάχαρη 220 γρ
- βανίλια 1 φακ
- ροδόνερο 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βούτυρο αγελάδος 20 γρ
- ζάχαρη άχνη 6 κσ
Ένα πολύ αγαπημένο γλυκό με καταγωγή από τη γειτονική μας χώρα που το όνομά του έχει άμεση σχέση με τον τρόπο παρασκευής του μια και σημαίνει "ο καμένος πάτος του καζανιού". Μπορεί το όνομα του γλυκού να προήλθε Το γνήσιο καζάν ντιπί είναι μια βελούδινη κρέμα με ρυζάλευρο (που επειδή μου είχε τελειώσει και δεν βρήκα άλλο εδώ γύρω το έκανα με νισεστέ) και βουβαλίσιο γάλα. Το καζάν ντιπί είναι μια ακόμα απόδειξη ότι μερικές φορές από τα λάθη μπορούν να προκύψουν υπέροχες νοστιμιές!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com