67
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 0.5 κιλ
- κριθαροκουλούρα 80 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ντοματοπολτός 2 κσ
- γάλα 60 ml
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- ξύδι 1 κγ
- μαϊντανός 6 κλων
- πράσα 700 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 0.75 κούπα/ες
- ντοματοπολτός 150 γρ
- κρασί 0.25 κούπα/ες
Χειμωνιάτικο, αγαπημένο φαγητό! Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι με φρούτα και λαχανικά και ξεχνάμε πολύ συχνά τα χειμωνιάτικα γεννήματα των κήπων. Άγρια –βραστά και γιαχνερά- και κηπικά είναι τόσα πολλά που μπορούμε να φτιάχνουμε πολλά διαφορετικά πιάτα κάθε βδομάδα με τέτοια. Αν τα συνδυάζουμε δε και με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά, δεν θα πλήξουμε από γεύσεις όλο το Χειμώνα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr