73
Υλικά
- κιμάς χοιρινός 250 γρ
- κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ
- ψωμί 2 φέτ
- ξύδι 2 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μπαχάρι 0.25 κγ
- κύμινο 0.5 κγ
- κόλιανδρο 1 κγ
- μαϊντανός -
- φιστίκι Αιγίνης 50 γρ
- κασέρι 100 γρ
- γραβιέρα 100 γρ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Μόλις πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την εκδοχή.
Το "παλατιανοί" παραπέμπει,στ'αυτιά μου, σε σουλτάνο ,άρα από την οθωμανική κουζίνα, υποθέτω,προέρχεται....
Κλασσικά γίνονται με 3 είδη κιμά,μοσχαρίσιο,χοιρινό και αρνίσιο.
Τυλίγονται μαζί με φύλλο και φιστίκι Αιγίνης.
Στη δική μου εκδοχή περιέχουν και τυρί,ενώ παρέλειψα τον αρνίσιο κιμά.
Το "παλατιανοί" παραπέμπει,στ'αυτιά μου, σε σουλτάνο ,άρα από την οθωμανική κουζίνα, υποθέτω,προέρχεται....
Κλασσικά γίνονται με 3 είδη κιμά,μοσχαρίσιο,χοιρινό και αρνίσιο.
Τυλίγονται μαζί με φύλλο και φιστίκι Αιγίνης.
Στη δική μου εκδοχή περιέχουν και τυρί,ενώ παρέλειψα τον αρνίσιο κιμά.
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com