101
Υλικά
- αυγά 5 τμχ
- ζάχαρη 1.5 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.5 κούπα/ες
- κονιάκ 1 ποτ κρασ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- πούδρα αμυγδάλου 1 κούπα/ες
- ξύσμα λεμονιού -
- ζάχαρη άχνη -
Αφράτο, μυρωδάτο ,φίνο κέικ για όλες τις ώρες... Γιορτινό λοιπόν και το κέικ σήμερα, για να έρθουμε στα δικά μας. Το κέικ αμυγδάλου ήταν για τη μητέρα μου ένα κέικ πολυτελείας. Ένα κέικ για κέρασμα και όχι για κάθε μέρα. Και γιατί ήταν πολύ φίνο και γιατί την είχε τη φασαρία του και γιατί ήταν μικρότερο από τα κλασικά κέικ.
Άσπρισμα και άλεσμα αμυγδάλων, χτύπημα μαρέγκας στο χέρι, χτύπημα κρόκων και ζάχαρης σχεδόν μια ώρα για να αποκτήσει το μείγμα λεμονί χρώμα και να μη μυρίζει αυγουλίλα το αποτέλεσμα. Σίγουρα περισσότερη δουλειά από τα υπόλοιπα κέικ της.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com