66
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 65 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- ζάχαρη άχνη 125 γρ
- αμύγδαλα 110 γρ
- βούτυρο 80 γρ
- ασπράδι 3 τμχ
- γάλα φρέσκο 350 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- ζάχαρη 80 γρ
- κρόκοι 3 τμχ
- κορν φλάουρ 40 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- ζάχαρη άχνη -
Βρήκα ένα ωραίο μαγαζί στην γειτονιά μου με ξηρούς καρπούς και αγόρασα τις προάλλες κάποια πεντανόστιμα καβουρδισμένα ανάλατα αμύγδαλα. Έτσι χρησιμοποίησα μερικά για να φτιάξω ένα ελαφρύ και νόστιμο κέικ με αυτά που μοιάζει με τούρτα! Από πάνω πρόσθεσα και μία ελαφριά κρέμα και πασπάλισα με αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη!
Διάβασε τη συνταγή στο casa-dei-sapori.blogspot.com