34
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- αυγά 3 τμχ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- γάλα 2 φλ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- βανίλια 1 τμχ
Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή μιας παλιάς, δεκαετιας του 70, συνταγής του Ciambellone με πορτοκάλι του Bertolini, που βρήκα ανάμεσα στις πολλές που έφερε η μαμά από Ιταλία. Η αυθεντική συνταγή είναι πεντανόστιμη αλλά εγώ αναγκάστηκα να την αλλάξω για να αρέσει στον γιο μου που αγαπάει την σοκολάτα. Το κέικ αυτό με βανίλια και σοκολάτα είναι εύκολο όμορφο και πολύ νόστιμο! Το φτιάχνω πολύ συχνά για το πρωινό μας!
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com