75
Υλικά
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- γλυκό σταφύλι 1 φλιτζανάκι
- αυγά 4 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- γάλα 0.5 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- αλεύρι 3 κούπα/ες
- σταγόνες σοκολάτας 100 γρ
- ξηροί καρποί 100 γρ
Αυτή την εποχή πάντα φτιάχνω τέτοια αυτοσχέδια κέικ. Προσπαθώ να είναι όσο γίνεται πιο υγιεινά κι έτσι τις περισσότερες φορές αποφεύγω τα αυγά. Το ελαφριάς γεύσης ελαιόλαδο το αντικαθιστά μια χαρά και μάλιστα τα κέικ διατηρούν την φρεσκάδα τους για περισσότερες μέρες. Αυτή τη φορά το γλυκό μου δεν ήταν περυσινό απομεινάρι. Ήταν ό,τι περίσσεψε στην κατσαρόλα από το τελευταίο γλυκό σταφύλι που δεν ήταν αρκετό να γεμίσει ολόκληρο βάζο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr