70
Υλικά
- φαρίνα 300 γρ
- φρέσκο βούτυρο 280 γρ
- κακάο 40 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κσ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- κουβερτούρα 70 γρ
- ζάχαρη 350 γρ
- γάλα φρέσκο 250 ml
- αυγά 4 τμχ
- φραμπουάζ 250 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- φραμπουάζ 200 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- κορν φλάουρ 1 κφτ κγ
Το σημερινό μας κέικ είναι σούπερ αφράτο, έξτρα σοκολατένιο και εμπλουτισμένο με φρέσκα framboises, τα οποία αγόρασα πρόσφατα στο σ/μ της γειτονιάς μας. Επειδή δεν τα βρίσκω συχνά φρέσκα εννοείται ότι δεν έχασα την ευκαιρία να τα αγοράσω.Συνήθως η εποχή τους είναι τον Μάιο ή Ιούνιο, αλλά εφέτος το συγκεκριμένο σ/μ, έφερε στα ράφια του και τώρα, κάτι που δεν έχω ξαναδεί τέτοια εποχή. Και μάλιστα ελληνικής παραγωγής από την περιοχή της Ηλείας. Ενδεχομένως η παρατεταμένη καλοκαιρία του φετινού Φθινοπώρου συνετέλεσε σε μια δεύτερη παραγωγή.
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com