75
Υλικά
- σύκα 10 τμχ
- πουρές 1 κούπα/ες
- μέλι 0.5 κούπα/ες
- καρυδέλαιο 0.25 κούπα/ες
- αυγά 2 τμχ
- καστανή ζάχαρη 0.25 κούπα/ες
- αλεύρι ολικής άλεσης 1 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- τυρί κρέμα 2 κσ
- ζάχαρη άχνη 5 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
Η αρχική συνταγή ήθελε βούτυρο αλλά είπα να το κάνω πιο ελαφρύ και το αντικατέστησα με λάδι καρύδας. Ζάχαρη έβαλα ακόμη λιγότερη, καθώς τα σύκα μου ήταν πολύ γλυκά. Σίγουρα θα ταίριαζαν και ξηροί καρποί, όπως καρύδια, αλλά αυτό το σκέφτηκα αφού είχα φουρνίσει το κέικ.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cookika.com