48
Υλικά
- βανίλιες 7 τμχ
- βούτυρο 100 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- αραβοσιτέλαιο 50 γρ
- αυγά 5 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- φαρίνα 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- καστανή ζάχαρη 2 κσ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.25 κγ
Οι μεγάλοι στρογγυλοί και αρωματικοί καρποί δαμάσκηνων αποκαλούνται βανίλιες. Εδώ χρησιμοποιήθηκαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο για να γίνει ένα πολύ αφράτο, ζουμερό και υγρό κέικ με πιπεράτη επίγευση, σαγηνευτικά χρώματα κι αρώματα, που του προσδίδουν τα ζεστά μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο μα και το πιπέρι. Καθώς θα ψήνεται το σπίτι θα πλημμυρίσει με τα πλούσια αρώματα των μπαχαρικών και των φρούτων.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es