65
Υλικά
- αλεύρι 500 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2.5 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- γαρύφαλλο 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- λάϊμ 0.5 τμχ
- παντζάρια 2 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο 100 γρ
Στη σημερινή συνταγή, το κόκκινο παντζάρι (επισήμως Beta Vulgaris) δανείζει το χρώμα του (ίδιο με αίμα ταύρου) στο κέικ, προσδίδοντάς του μια εντελώς ξεχωριστή εμφάνιση και μαζί γευστικό χαρακτήρα. Το παντζάρι από μόνο του είναι γλυκό, όταν μάλιστα ψήνεται στο φούρνο η συγκέντρωση των σακχάρων που περιέχει αναβαθμίζεται, κάτι που η γεύση μας αναγνωρίζει εύκολα με την πρώτη. Εξ αιτίας αυτής της γλυκύτητάς του δε, τα πάει περίφημα με τα καρυκεύματα, την πικρή σοκολάτα και το άρωμα των ξινών φρούτων....
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com