141
Υλικά
- ταχίνι 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- πορτοκαλάδα 330 ml
- κανέλα 1 κγ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- πετιμέζι 3 κσ
- σταγόνες σοκολάτας 1 φακ
- φαρίνα 300 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- σιμιγδάλι ψιλό 1 κσ
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
Το ταχίνι το αγαπώ πολύ και το έχω χρησιμοποιήσει σε συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα αλλά και σε κέικ, αναμεμειγμένο όμως με ελαιόλαδο...Πρέπει να ψήνουμε τα κέικ με ταχίνι περισσότερο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για τα κλασικά. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ταψάκι και όχι βαθειά φόρμα, για να απλωθεί το μείγμα, να γίνει το κέικ λεπτό και να στραγγίσει ευκολότερα...Ένα νόστιμο, νηστίσιμο και πανεύκολο κέικ δικό σας...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com