40
Υλικά
- μπέκιν πάουντερ 1.25 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 0.75 κγ
- βούτυρο 200 γρ
- αυγά 5 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- δεντρολίβανο 1 κγ
- λευκή σοκολάτα 200 γρ
- βούτυρο 2 κγ
- γάλα 2 κγ
Καιρό έχουμε να φτιάξουμε κάτι για το κέικ της Δευτέρας αλλά να που ήρθε η ώρα του! Μου δώσανε πριν αρκετές μέρες φρέσκο δενδρολίβανο και φυσικά το κρέμασα να το ξεράνω. Προχτές όπως ξεφύλλιζα ένα από τα περιοδικά της Χαράς βρήκα μια συνταγή για κέικ με φρέσκο δενδρολίβανο. Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν το είχα δει νωρίτερα γιατί φανταζόμουν ότι το δικό μου θα είχε πια ξεραθεί. Για πρώτη φορά χάρηκα που το σπίτι μου και η περιοχή που μένω έχει πολύ υγρασία....μπορεί να κάνει κακό στα κοκαλάκια μου αλλά ήταν καλό για το φρέσκο δενδρολίβανο μου, χαχα! Έτσι λοιπόν...
Διάβασε τη συνταγή στο cookandfeed.blogspot.com