77
Υλικά
- παπαρουνόσπορος 30 γρ
- γάλα 200 ml
- καστανή ζάχαρη 250 γρ
- βούτυρο αγελάδος 185 γρ
- φαρίνα 250 γρ
- αυγά 3 τμχ
- αραβοσιτέλαιο 2 κσ
- ηλιέλαιο 2 κσ
- μαγειρική σόδα 1 πρέζα/ες
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ξύσμα πορτοκαλιού 2 κσ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 2 κσ
- βούτυρο αγελάδος 25 γρ
- σιρόπι 3 κσ
- ζάχαρη άχνη 250 γρ
Κέικ... είναι ένας όρος που δεν λέει και πάρα πολλά για το συγκεκριμένο! Θα μπορούσα να το πω... θαυμάσιο κέικ, μοσχοβολιστό και πολύ αφράτο κέικ, ιδιαίτερο κέικ, μοναδικό και θεϊκό κέικ αλλά και πάλι θα ήταν λίγο ... αφού δεν μπορώ να μεταφέρω εκείνο το εξαίσιο, βουτυρένιο άρωμα που ... κέντρισε την όσφρησή μου όταν έκοψα την πρώτη φέτα κι αυτό ζεστό ακόμα, γιατί βιαζόμουν και δεν μπορούσα να περιμένω, άφησε να ξεχυθεί από μέσα του με καμάρι όλο αυτή η μοσχοβολιά.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com