57
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- αλεύρι 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 13 γρ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- βούτυρο 20 γρ
Οι Γάλλοι το λένε “quatre-quarts”. “Τέσσερα-τέταρτα”, δηλαδή. Από πού κι ως που; Από το γεγονός ότι τα 4 βασικά συστατικά του είναι σε ίσες ποσότητες. Από 250 γραμμάρια αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και αυγά, για ένα κέικ του 1 κιλού. Τυπικό γλυκό της Βρετάνης, εκείνου του γαλλικού κομματιού που είναι απέναντι στους –σχεδόν ομώνυμούς τους– “νερόβραστους” νησιώτες, έχει μία έντονη γεύση, χάρις στο αλατισμένο βούτυρο, τυπικό της περιοχής όπου γεννήθηκε αυτό το, σίγουρα πρωτότυπο και νόστιμο, γλυκό...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr