297
Υλικά
- γάλα 1 λτ
- ρύζι 200 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- αυγά 3 τμχ
- αλεύρι 60 γρ
- κορν φλάουρ 2 κγ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη -
Κέικ Ρυζιού ή Torta di Riso στα Ιταλικά. Κέικ ιδιαιτέρως δημοφιλές και με πολλές παραλλαγές. Παραδοσιακό γλυκό το οποίο ανήκει στην κουζίνα της Μπολόνια και οι ρίζες του φτάνουν μέχρι το 17⁰ αιώνα, συνυφασμένο με λαϊκές, θρησκευτικές γιορτές και πανηγύρια, κατά την διάρκεια των οποίων όλων τα σπίτια ήταν ανοιχτά στους γείτονες και τους επισκέπτες, τους οποίους υποδέχονταν και πρόσφεραν αυτό το γλυκό κέικ. Κοβόταν σε μικρά κομμάτια σε σχήμα διαμαντιού και προσφερόταν με οδοντογλυφίδα.Ένα κέικ για όλες τις εποχές υγιεινό για Πρωινό ή σνακ.Δικό σας!εργασία: 30′χρόνος: 1h:20′εύκολο: Συνεχίζεται..
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es