84
Υλικά
- φαρίνα 400 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- βούτυρο 200 γρ
- γάλα 310 ml
- αυγά 4 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- κανέλα 1 κσ
- μοσχοκάρυδο 0.75 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- βανιλίνη 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- ζάχαρη 1 κσ
- κανέλα -
Δεν γνωρίζω τι εμπνέυστηκε ο Τσελεμεντές όταν του έδωσε αυτό το όνομα, μέσα από μια μικρή έρευνα δεν βρήκα κάτι σχετικό... Πάραυτα δοκιμάστηκε, το αποτέλεσμα του κέικ είναι τόσο υπέροχο, με τα αρώματα της κανέλας και την γεύση του να θυμίζουν "μπουγάτσα" ίσως από εκεί να προκύπτει και το όνομα αλλά αυτό είναι μόνο η δική μου σκέψη...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr