94
Υλικά
- σιμιγδάλι ψιλό 500 γρ
- γιαούρτι 300 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- ελαιόλαδο 50 γρ
- καστανή ζάχαρη 330 γρ
- αυγά 5 τμχ
- καρύδια 2 κσ
- γλυκοπατάτα 1 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 120 ml
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- βανίλια 2 φακ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.33 κγ
Ένα κέικ με βούτυρο αλλά και γλυκοπατάτα! Όλο νοστιμιά αν και όχι πάρα πολύ γλυκό, οπότε ένα στρώμα φρεσκοπασπαλισμένης άχνης είναι ό,τι πρέπει! Γιαούρτι, γλυκοπατάτα, καρύδι, κανέλα ζωγραφίζουν ένα ήρεμο, φθινοπωρινό τοπίο που χωρά σε μια πιατέλα κι από κει στο πιατάκι που συνοδεύει έναν ζεστό καφέ! Χωρίς άλλα λόγια... ας αφήνω να το απολαύσετε!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com