76
Υλικά
- αυγά 3 τμχ
- κόκκινο κρασί 150 ml
- ελαιόλαδο 150 ml
- κακάο 100 γρ
- καστανή ζάχαρη 250 γρ
- φαρίνα 300 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- αλάτι 0.33 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.33 κγ
- κακάο 1 κσ
Ένα από τα πιο αρωματικά και αφράτα κέικ που έχω φτιάξει! Τα αρώματα της σοκολάτας και του κόκκινου κρασιού δένουν μεταξύ τους υπέροχα! Αυτά τα δύο υλικά, επειδή είναι οι πρωταγωνιστές της γεύσης, πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητος. Προαιρετικά ενισχύουμε τα αρώματα του κέικ με βανίλια ή κανέλα ή δεν χρησιμοποιούμε κανένα από αυτά και αφήνουμε τα αρώματα του κρασιού να επικρατήσουν.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com