63
Υλικά
- βούτυρο γάλακτος 375 γρ
- αμύγδαλα 180 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- βανίλια 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη άχνη 110 γρ
- ρούμι 25 γρ
- κονιάκ 25 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
Τι πιο όμορφο, πιο γευστικό, πιο γιορτινό, πιο αμαρτωλό, από μία πιατέλα τίγκα στον κουραμπιέ; Κουραμπιέ αφράτο, κουραμπιέ κατάλευκο, κουραμπιέ που να μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο. Που να λιώνει στο στόμα, χωρίς όμως να είναι σκέτος αέρας, να έχει αρκετή ουσία να προσφέρει, μία δεμένη (αλλά αφράτη) ζύμη, αρκετό αμυγδαλάκι, καλοτοσταρισμένο και μεγάλο.
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com