147
Υλικά
- κόκορας 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- βούτυρο αγελάδος 2 κσ
- μουστάρδα 1 κσ
- κύβοι βοδινού 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- κιμάς χοιρινός 350 γρ
- μπέϊκον 4 φέτ
- ρύζι 2 φλιτζανάκι
- φουντούκι 0.5 φλ
- κουκουνάρι 0.5 φλ
- αμύγδαλα 0.5 φλ
- cranberries 0.5 φλ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- μπαχάρι 10 κόκκοι
- θυμάρι 0.5 κγ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- κονιάκ 1 σφην
Τα πουλερικά ήταν ανέκαθεν οι πρωταγωνιστές στο τραπέζι των Χριστουγέννων.Καλοθρεμμένες κότες ή κοκόρια, πάπιες, χήνες και αργότερα γαλοπούλες γεμίζονταν με λογής λογής καλούδια.Στρογγυλοκαθισμένα στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας και γύρω γύρω η γέμιση, πατάτες φούρνου, βραστά ή ψητά λαχανικά.
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com