96
Υλικά
- κολιοί 5 -
- κρεμμύδια 4 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 4 τμχ
- ελαιόλαδο 0.33 φλ
- ντομάτα 2 τμχ
- μαϊντανός -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- σκόρδο 4 σκελ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- πιπεριές κίτρινες 1 τμχ
- άνηθος 3 κσ
- δυόσμος 3 κσ
- θυμάρι 1 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
“Κι ο κολιός (είναι εξαιρετικός) τον Αύγουστο” λέει ο λαός μας! Αυτό βέβαια δεν άρχισε να λέγεται τυχαία. Όμως πιστεύω ότι κάθε φρέσκο ψάρι είναι εξαιρετικά νόστιμο και εκτός της εποχής του. Έτσι έναν φρεσκότατο κολιό δεν τον τρώμε μόνο τον Αύγουστο αλλά όποτε τον βρούμε!Και οι συγκεκριμένοι φρεσκότατοι κολιοί έτυχαν ιδιαίτερης φροντίδας. Γέμισαν με διάφορα αρωματικά, αναπαύτηκαν πάνω σε πολύχρωμο «χαλάκι», ψήθηκαν στο φούρνο και συνοδεύτηκαν από βραστό μπρόκολο με αρκετό φρέσκο λεμονάκι. Μια σαλάτα απλή, για να μην καλυφθεί η πανδαισία των βοτάνων που τους συνόδευαν!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com