389
Υλικά
- χοιρινή σπάλα 600 γρ
- χοιρινός λαιμός 600 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- σουμάκ 1 κγ
- ντομάτα 1 τμχ
- πάπρικα 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- δαφνόφυλλα 3 τμχ
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- πατάτες 1 κιλ
- κουρκουμάς 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- σιναπόσπορος 0.33 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- σκόρδο 1 κφτ κγ
- αλάτι 1 κγ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
Νοστιμα κοντοσουβλακια, συνοδευμενα με πικαντικες πατατες φουρνου με τραγανη κρουστα. Το κοντοσουβλι βεβαια, κανονικα γινεται στην μεγαλη σουβλα της ψησταριας και ψηνεται στα καρβουνα. Αλλα αυτο δεν ειναι παντα εφικτο, ιδιως αν μενεις στην πολη... Εναλλακτικα, μπορουμε να φτιαξουμε μικρα κοντοσοβλακια και να τα ψησουμε στον φουρνο. Προτιμησα να τα ψησω στην λαδοκολλα μαλιστα, ωστε να μην στεγνωσουν. Βασικο μυστικο για το κοντοσουβλι ειναι το καταλληλο κομματι κρεατος. Πρεπει να χρησιμοποιησουμε κρεας που δεν θα ειναι στεγνο αλλα ουτε και πολυ παχυ; ιδανικα ειναι τα κομματια του λαιμου και της σπαλλας. Επισης πολυ βασικο ειναι το μαριναρισμα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com