50
Υλικά
- κοτόπουλο 1 τμχ
- λάϊμ 1 τμχ
- αλάτι -
- τσίλι 1 κγ
- γαρύφαλλο 6 τμχ
- πιπέρι 8 κόκκοι
- κανέλα 2.5 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- αμύγδαλα 8 γρ
- καρδάμωμο 3 -
- γιαούρτι 1 φλ
- λάδι 3 κσ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σάλτσα σκόρδου 2 κσ
- τζίντζερ 1 κγ
- κόλιαντρο 2 κσ
- κύμινο 1 κγ
- κουρκουμάς 0.25 κγ
- ντομάτα 400 γρ
- ζωμός κοτόπουλο 500 ml
- τριγωνέλλα 2 κσ
- βούτυρο 3 κσ
- αλάτι -
- κόλιαντρο -
Το πιάτο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά ινδικά φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα του μπορεί να παρασκευαστεί όσο καυτερή ή όσο ήπια ταιριάζει στον ουρανίσκο μας. Ταιριάζει τέλεια με μαύρες φακές (Kaali Daal), Naans (είδος ινδικού ψωμιού) και μια πράσινη σαλάτα. Σημ. Μια μικρή τροποποίηση στο μαγείρεμα. Ενώ περιμένουμε η σάλτσα να μειωθεί στο μισό, το κοτόπουλο μπορεί να παραβράσει, για αυτό προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στα ήδη μαλακά κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και το μαγειρεύουμε μέχρι μόλις να κοντεύει να γίνει. Φτιάχνουμε τη σάλτσα με το κατάλοιπο του μίγματος...
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr