82
Υλικά
- κοτόπουλο 1 τμχ
- λάϊμ 1 τμχ
- αλάτι -
- τσίλι 1 κγ
- γαρύφαλλο 6 τμχ
- πιπέρι 8 κόκκοι
- κανέλα 2.5 ξύλο/α
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- αμύγδαλα 8 γρ
- καρδάμωμο 3 τμχ
- γιαούρτι 1 φλ
- λάδι 3 κσ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σάλτσα σκόρδου 2 κσ
- τζίντζερ 1 κγ
- κόλιαντρο 2 κσ
- κύμινο 1 κγ
- κουρκουμάς 0.25 κγ
- ντομάτα 400 γρ
- ζωμός κοτόπουλο 500 ml
- τριγωνέλλα 2 κσ
- βούτυρο 3 κσ
- αλάτι -
- κόλιαντρο -
Το πιάτο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά ινδικά φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα του μπορεί να παρασκευαστεί όσο καυτερή ή όσο ήπια ται-ριάζει στον ουρανίσκο μας. Ταιριάζει τέλεια με μαύρες φακές (Kaali Daal), Naans (είδος ινδικού ψωμιού) και μια πράσινη σαλάτα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr