60
Υλικά
- κοτόπουλο 500 γρ
- βούτυρο 2 κσ
- καρδάμωμο 2 σπόροι/ος
- γαρύφαλλο 2 τμχ
- πιπέρι 3 κόκκοι
- κανέλα 1 ξύλο/α
- σκόρδο 0.5 κσ
- τζίντζερ 0.5 κσ
- ντομάτα 0.5 φλ
- πάπρικα 0.5 κγ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- μέλι 2 κσ
- τσιμένι 0.5 κγ
- πιπέρι καγιέν 1 κγ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- γιαούρτι 0.5 φλ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- σκόρδο 1 κσ
- τζίντζερ 1 κσ
- garam masala 0.5 κγ
- μουστάρδα 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλάτι -
Και ξανά ινδική συνταγή! Έχουμε φτιάξει τόσες και τόσες ινδικές συνταγές, αλλά το πασίγνωστο και διαδεδομένο "Butter chicken" (όπως θα το συναντήσετε στα ινδικά εστιατόρια) δεν το είχαμε φτιάξει! Σήμερα διορθώνουμε αυτήν την παράλειψη παρουσιάζοντας το κοτόπουλο βουτύρου όπως το φτιάχνουν στο Πουντζάμπ της Ινδίας. Όσο για εκείνους που σκέφτονται τη σιλουέτα τους, ας μην είμαστε υπερβολικοί! Μια φορά δε θα μας χαλάσει... Η επανάληψη είναι που κάνει κακό! Αν και το συγκεκριμένο πιάτο θα το επαναλάβουμε πάρα πολύ γρήγορα......
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com