34
Υλικά
Με μαστιγώματα κρεμμυδιών, η dopiaza παραμένει δημοφιλής από χρόνου αμνημονεύτου. Η προέλευση της λέξης είναι μάλλον ασαφής. Στη γλώσσα Hindi "Do" σημαίνει δυο και "piaz" είναι το κρεμμύδι, εξού και η λαϊκή πεποίθηση ότι η λέξη αναφέρεται στη χρήση διπλάσιας ποσότητας δυο διαφορετικών τύπων κρεμμυδιών. Όμως η dopiaza είναι στην ουσία μογγολικό πιάτο, και η ιστορία μας αφηγείται ότι ονομάστηκε έτσι από τον αυλικό του Αυτοκράτορα Ακμπάρ, τον Mullah Dopiaza. Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τα κρεμμύδια, απλά τα βουτάμε σε καυτό νερό για 2 λεπτά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr