111
Υλικά
- κοτόπουλο 1 τμχ
- ντομάτα 1 κιλ
- κονκασέ 2 κουτί
- κρεμμύδια 3 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- κρεμμύδια 3 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- πιπεριές κέρατο 4 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 3 τμχ
- λάδι 0.75 κούπα/ες
- πιπέρι -
- αλάτι -
- μπαχάρι κόκκοι
- κανέλα 1 ξύλο/α
- δαφνόφυλλα -
- λευκό κρασί 0.5 κούπα/ες
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου είχε εστιατόριο. Έφτιαχνε λοιπόν ένα κοτόπουλο που το ονόμαζε κελαιδή. Το φαγητό αυτό μαγειρεύεται σε πήλινο και ψήνεται ως επί το πλείστον σε φούρνο με ξύλα για πολλές ώρες. Μπορείτε όμως να το ψήσετε και στη γάστρα στο φούρνο της κουζίνας σε σιγανή θερμοκρασία. Εγώ το ψήνω σε πήλινο στο φούρνο της κουζίνας σκεπασμένο...
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr