47
Υλικά
- στήθος κοτόπουλου 4 τμχ
- ελαιόλαδο 6 κσ
- βασιλικός -
- ρίγανη -
- μουστάρδα 1 κσ
- ντοματάκια 5 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κατίκι 100 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 100 γρ
- κρέμα γάλακτος 50 ml
- ελαιόλαδο 1 κγ
- σκόρδο -
- αλάτι -
Αυτό που λατρεύω σχετικά με τη σημερινή συνταγή, εκτός φυσικά από τα υλικά (στήθος κοτόπουλου, ντοματάκια, μυρωδικά και κατίκι) είναι πως ενώ έχει τόσο πλούσια γεύση είναι πολύ ελαφρύ! Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσω πως το κατίκι είναι είδος ελληνικού τυριού λευκό πολύ γευστικό με κρεμώδη υφή και με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Τα αρωματικό λάδι και η μους γιαουρτιού με κατίκι κάνει το πιάτο πολύ ιδιαίτερο και κάνει το κοτόπουλο πιο εύγευστο. Δοκιμάστε το!
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr