153
Υλικά
- κοτόπουλο 1 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- βούτυρο 1 κσ
- πάπρικα 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- κύμινο 0.33 κγ
- ντομάτα 1 κγ
- σκόρδο 1 σκελ
- λεμόνι 1 τμχ
- δεντρολίβανο 1 κλων
- θυμάρι 1 κλων
- χοντρό αλάτι 2 κσ
- ασπράδι 2 τμχ
- ρίγανη 1 κγ
- θυμάρι 1 κγ
- δεντρολίβανο 2 κλων
Το κοτόπουλο ψημένο στο αλάτι, είναι μάλλον πιό σπάνιο, αλλά ήταν μια συνταγή που ήθελα να δοκιμάσω εδώ και καιρό. Η διαδικασία είναι απλή, καλύπτουμε εξ' ολοκλήρου το κοτόπουλο με το αλάτι, "χτίζοντας" το γύρω του, και το ψήνουμε στον φούρνο. Το αλάτι λειτουργεί σαν την γάστρα, φυλακίζοντας την υγρασία, με αποτέλεσμα το κοτόπουλο (ή το ψάρι) να ψήνεται με τους χυμούς του. Εννοείται ότι δεν το αλατίζουμε καθόλου, το κρέας απορροφά με την όσμωση όσο αλάτι χρειάζεται, και φυσικά δεν γίνεται πολύ αλμυρό.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com