93
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 150 γρ
- βούτυρο πρόβειο 100 γρ
- λαρδί 50 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 110 γρ
- αμαρέτο 2 σφην
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αμύγδαλα 150 γρ
- ζάχαρη άχνη -
Η λεξη kurabiye (κουταμπιέ) ειναι τουρκικη και σημαινει γενικα μπισκοτο. Οπως και πολλες αλλες, περασε και αφομοιωθηκε στο ελληνικο λεξιλογιο. Οι κουραμπιεδες, ειναι μπισκοτα που παρασκευαζονται με τριφτη ζυμη βουτυρου (pasta frolla) και καλυπτονται απο ζαχαρη αχνη. Τα μπισκοτα αυτου του ειδους εχουν μακραιωνη ιστορια και η καταγωγη τους ειναι πολυ πιθανον απο την Περσια, οπου πρωτοεμφανιζονται τον 7ο αιωνα, οταν πλεον γινεται γνωστη και η ζαχαρη στην Ανατολη. Οι κουραμπιεδες ειδικα, λεγεται οτι καταγονται απο την πολη Ταμπριτζ του ανατολικου περσικου Αζερμπαϊτζαν...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com