53
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 1 κιλ
- βανίλια 3 τμχ
- κονιάκ 1 φλιτζανάκι
- ζάχαρη άχνη 1.5 φλιτζανάκι
- μαγειρική σόδα 1.5 κγ
- αυγά 1 τμχ
- αλεύρι μαλακό 2 κιλ
Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ για 5-6 λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και δουλεύουμε ξανά για 2-3 λεπτά, για να ενσωματωθούν. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε να καβουρντιστούν σε μέτριο φούρνο για 7-12 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα χοντροκόβουμε.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagesmamas.com