160
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 125 γρ
- βούτυρο γάλακτος 125 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γρ
- μπέκιν πάουντερ 8 γρ
- αλάτι 0.125 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 60 γρ
- καρύδια 60 γρ
- λικέρ περγαμόντο 35 ml
- κονιάκ 35 ml
Αν δεν προτιμάτε τους κουραμπιέδες με αμύγδαλα, ή θέλετε να δοκιμάσετε φέτος κουραμπιέδες λίγο διαφορετικούς στην γεύση από τους κλασσικούς, η σημερινή μας συνταγή είναι αυτό που ζητάτε!Κουραμπιέδες με καρύδια, αντί για το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι που συνήθως βάζουμε στην ζύμη. Είναι εξίσου νόστιμοι και γίνονται το ίδιο αφράτοι!! Προτιμάμε να τους φτιάξουμε μικρούς, σε μέγεθος μπουκιάς. Είναι πιο βολικοί στο πλάσιμο, ψήνονται πιο γρήγορα και φυσικά ....τρώγονται πιο εύκολα. Γι' αυτό προσοχή στο πόσους θα φάμε, γιατί μπορεί να καταλήξουμε να αδειάσουμε την...πιατέλα!!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com