103
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1000 γρ
- βούτυρο αγελάδος 200 γρ
- φυτικό βούτυρο 200 γρ
- μαργαρίνη 200 γρ
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- βανίλια 2 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αμύγδαλα 300 γρ
Γνωστοί ως οι καλύτεροι κουραμπιέδες της Ελλάδας, οι κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης, με καταγωγή από την Καππαδοκία και μια πολυταξιδεμένη συνταγή που έφτασε στην περιοχή με τους πρόσφυγες, έχουν δύο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά... το σχήμα μισοφέγγαρου και το ολόκληρο αμύγδαλο με την φλούδα, από δέντρα της περιοχής που έχουν μικρό καρπό ιδιαίτερα εύγευστο.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com