206
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γρ
- φαρίνα 100 γρ
- λευκό κρασί 360 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 240 γρ
- σπορέλαιο 240 γρ
- ζάχαρη 240 γρ
- πετιμέζι 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- μαγειρική σόδα 2 κγ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
Η κρασόπιτα, είναι ένα πολύ παλιό γλυκό, που έφτιαχνε πάντα η γιαγιά μου τα Νικολοβάρβαρα, για τη νηστεία των Χριστουγέννων, με το καινούργιο κρασί της χρονιάς. Η κρασόπιτα είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό, γεμάτο με αρώματα και γεύσεις από το παρελθόν. Κρασόπιτα νηστίσιμη με πετιμέζι
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com